ЦСКА можеше да е много по-напред в класирането, ако не бяха грешките, допускани от новото попълнение Юрген Матей. Нидерландецът е главен виновник за първата загуба на „червените“ в първенството, допусната при гостуването на Локомотив (Пловдив) с 1:2 снощи.

Централният защитник си заби нелеп автогол с глава, а после след рикошет в тялото му домакините вкараха второто си попадение.

Да е само това, да махнеш с ръка и да кажеш – на всеки може да се случи. Но когато грешките станат перманентни, започваш да си задаваш въпроса какво прави Матей в ЦСКА. Кой го е гледал, кой го е харесал и кой го е одобрил да носи червената фланелка с №2. И не е ли този момък главното разочарование в лятната селекция.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Юрген е бавен и тромав като столичния тролей №2 при завоя на улиците  „Тодор Каблешков“ и „братя Бъкстон“. С такива като него ЦСКА трудно ще стигне надалече. Направо да се чуди и мае човек как това момче продължава да не се адаптира на „Армията“. Или може би толкова си може… Вероятно това е истината. Добре, че е Валентин Антов, който не само блести ярко в отбрана, но и в доста случаи поправя грешките на Матей. Добре, че е и вратарят Бусато…

Лошото е, че ЦСКА няма други централни защитници. Всъщност има – Пламен Гълъбов, който е принуден да играе десен бек поради отсъствието на Турицов и Занев. Пламен хич не се чувства комфортно там. Ако „армейските“ босове се бяха сетили да вземат Иван Бандаловски, щяха да си разрешат проблемите и отдясно, и в центъра, защото Гълъбов щеше да заиграе там редом до Антов. Но не би… Бандата отиде в Царско село при Любо Пенев.

Феновете на ЦСКА силно се надяват Матей или да остане на пейката, или най-после да влезе в час в четвъртък. Тогава „червените“ гостуват на Базел в решителен мач за влизане в групите на Лига Европа.

Факт е, че тимът живна, заигра много силно в последните си мачове. В средата на терена, по фланговете и в атака има добри футболисти. Но в защита Матей проваля всичко. Проваля труда на целия отбор…БЛИЦ СПОРТ

Мачовете на Юрген Матей в ЦСКА и издънките му:
ЦСКА - ЦСКА 1948 2:2

Няма вина за головете, сменен е заради контузия

Ботев Враца – ЦСКА 1:2
Няма вина за гола на врачани

ЦСКА – Славия 1:0
Прави две безумни грешки, компенсирани от съотборниците му

Черно море – ЦСКА 1:1
Главен виновник за гола на варненци. Позволи на доста по-ниския от него Курьор да го надскочи и да прати топката в мрежата.

ЦСКА – Сайрънс 2:1
Направи по глупав начин дузпа за малтийците. Добре че Бусато е спаси..

ЦСКА – Б36 Торсхавн 3:1
Виновен за попадението на скромния тим от Фарьорските острови, когато позволи да го финтират по елементарен начин в наказателното поле.

ЦСКА – БАТЕ Борисов 2:0
Пак се дъни два пъти, но за късмет на „червените“ фенове не се стига до гол.

ЦСКА – Лудогорец 2:2
Един от основните виновници за първия гол на разградчани.

Локо (Пд) – ЦСКА 2:1
Вкара си автогол, а след рикошет в тялото му резултатът стана 2:0.