ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Така нареченият Нестор Ел Маестро упорито стои на треньорския пост в ЦСКА. Цапа го, мърси го, но си стои. Как да мръдне, като удоволствието му да съсипва „червените“ струва 30 000 евро на месец.

Тези, които го настаниха там на 29 юли миналата година, продължават да го държат. Сякаш не виждат, че треньорската институция в ЦСКА се превърна във… хайде да не е проституция, но в треньорска екзекуция със сигурност. Защото всеки, който дойде там, бива екзекутиран – от съперници, от свои (стоящите над него). Или сам се екзекутира. Тъй обаче е екзекутиран и самият ЦСКА. 

Знаете ли какъв слух върви из футболните среди. Ръководството на ЦСКА се чудело и маело кого да назначи за треньор. Нямало избор. Е, как да има, след като изхабиха и употребиха доказани в занаята имена. Сега в Златомир Загорчич са се прицелили. Заги трябва да е луд, за да се хване на въдицата. Защото ще го чака същата съдба. Ще съсипят и него.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Крайно време е експериментите да приключат. Веднъж завинаги. И да се започне от нулата. От кръглата нула. ЦСКА вече е вървял по този път. Ще върви пак. Да се постави млад и знаещ треньор. Перспективен. И да му кажат – ето, момче, имаш две години пълен картбланш. Да се разчита на повече българи. С разни юги и слуги хаосът става по-пълен. Ако пък ще е опитен наставник, да го оставят той да си прави селекцията. Пак ще го кажем – ТОЙ ДА Я ПРАВИ.

Сега някои ще кажат – ама вижте Шакич, него така нареченият Ел Маестро го докара. Ами това не е коз в ръцете на босовете, че те трябва да привличат футболисти. Това означава, че Нестор е некадърен селекционер.

Така и така се върнахме пак към Ел Чирако, пардон – Ел Маестро. Погледнете част от резултатите му от есента насам.

Сепси – ЦСКА 4:0, ЦСКА – Славия 1:1, Лудогорец – ЦСКА 3:0, ЦСКА – Черно море 1:1, ЦСКА – Левски 1:1,  ЦСКА – Арда 0:0, ЦСКА – Лудогорец 0:1, Черно море – ЦСКА 1:0.

Ама победил ЦСКА 1948 с 2:0 и поставил на колене след отлична игра Локомотив Пловдив насред Лаута с 2:0. Би било прекрасно и чудесно, но само ако Нестор получаваше 3000, а не 30 000 евро на месец. И ако беше начело на Свирково, а не на ЦСКА. Един мач може да е достатъчен някъде из затънтените краища на България, но не и в центъра на столицата.

Общият му баланс до момента е: 23 мача, 14 победи, 5 равни, 4 загуби. Липсват обаче успехите в ключовите битки, в дербитата. Липсва и играта, заради която ЦСКА е ЦСКА.

Но да оставим настрани човека, срамуващ се от произхода си. И да попитаме началниците над него. Кога най-после нравът в ЦСКА ще бъде сменен? И кога най-сетне екзекуцията на треньорската институция в ЦСКА ще приключи? 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ