Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Всеки човек допуска грешки, но само глупакът ги повтаря. Тази максима важи с пълна сила за Лудогорец. Отборът от Разград дълго време се биеше в гърдите, че играе най-хубавия, най-бързия и прочее най-футбол, но истината е, че определено нещо му липсва. И загубата от “Левски” съвсем ясно го показа.

Тя дойде по най-болезнения начин, в последната минута, след слаб удар и случаен рикошет, който хвана вратарят в крачка. Но колкото и да се оправдават с малшанс, разградчани напълно резонно паднаха и почти сигурно изпуснаха титлата.

Защото на “Герена” Лудогорец показа, че не си е взел никаква поука от отпадането от Евротурнирите. И тогава разградчани загубиха в добавеното време, а след срещата обвиниха съдията, късмета и глобалното затопляне.

Никой в тима обаче не се замисли, че отбор с амбиции не може да преследва титла с безумно опълчение и паническо чистете на топката. Че особено в последните минути не трябва да играят с 11 човека в наказателното поле, а да се опитат да задържат топката. Че трябва да изтеглят линията на засадата пред наказателното поле, за да се опазят от стихиен натиск, разбърквания, карамболи и рикошети. Е, не го направиха срещу Динамо (Загреб) и набързо приключиха с Евротурнирите.

Не го направиха и срещу “Левски” и се простиха с втора поредна титла в България. Кой знае, може би трети път няма да подходят така в подобна ситуация. Защото ако продължат във важните моменти да го играят като цар Леонид при Термопилите, или като опълченците на Шипка, това ще означава, че освен красив, бърз и динамичен футбол, в Разград властва и глупостта. А тя е неизмерима, но което е по-лошо – винаги излиза наяве. И тогава боли…
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ