Стойчо Младенов продължава да пише история във вечното дерби като  треньор на ЦСКА. Поредните му шампионатни победи над Левски вече станаха осем. Нещо, което никой друг не е правил начело на „червените“ в мач №1 на България. Общият баланс на специалиста Младенов в първенството срещу „сините“  е 10 успеха, 2 равенства и 2 загуби при голова  разлика 22-6.

Когато „синя“ България се  заяде със Стойчо, следва винаги бой. Последният пример е следният.  Левскарите прекръстиха Тройчо на Петорчо след 1:5 от Рома в Рим. Вчера обаче Младенов им отвърна подобаващо. Пак ги тресна и прозвището му отново се промени – вече е Стойчо VIII поробителят на Подуене.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Затова не се учудвайте защо „синята“ общност на 80% ненавижда Младенов. След като те бие под път и над път, как да имаш добри чувства към този човек. То да е веднъж, два пъти, три пъти. Победите му в дербито взеха да нямат край. И всяка от тях не е просто победа, не е просто някакви си там три точки, а е с исторически нюанс. ЦСКА трябваше да чака над 40 години, за да победи Левски отново след обрат. И го направи под ръководството на Стойчо Младенов.

Въпреки че през май спечелиха купата на България, след това „червените“ в рамките на месец и половина рухнаха. Както психически, така и физически. Вместо да върви нагоре, отборът рязко пое към дъното. Ето такъв тим завари Стойчо, връщайки се в Борисовата градина. Времето го притискаше, мачовете тропаха на вратата със страшна сила. Младенов обаче запретна ръкави и започна бавно и полека да вдига на крака изпадналия на земята „армейски“ колос. Вкара ЦСКА в групите на Лигата на конференциите – нещо, което никак не изглеждаше реално. Стойчо обаче го стори. Тръгна стабилно в първенството и крачи смело към първото място. Да, ЦСКА падна с 1:5 от Рома и завърши 1:1 със Славия у дома. Но и най-големият Диего Марадона е пропускал дузпи, нали. Стойчо със сигурност ще пропуска още, но важното е,  когато удариш чертата, да не си на червено, макар да водиш "червените".
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Efbet Лига - сезон 2021/2022