Една птичка пролет не прави, са казали мъдрите хора. И са били прави. В "Левски" тя може да бъде перефразирана на "Една победа, титла (или купа) не прави". Лошото е , че на "Герена" не само не се успокояват от успех, пък бил той и над Пирин (Гоце Делчев) с 4:0, а напротив... Войната става все по-открита. Ако допреди месец всеки намираше вината в себе си и кротуваше, сега вече не е така.

Всеки ден все по-видно става, че отношенията между Иво Тонев и Наско Сираков са обтегнати до краен предел. Тонев се тупа в гърдите, че ръководи парите в "Левски", а същевременно тактично прехвърли отговорността за резултатите и селекцията към Наско Сираков. "Питайте него за новите, аз с тези неща не се занимавам", каза преди няколко дни Тонев. Да де, но без парите, които вие "ръководите", как се прави селекция?

Това най-добре го осъзнава Сираков. Той усети, че всички погледи са насочени към него и всички сочат него с пръст и започна. "Важен е сектор "А", не титлата". Всъщност това бе хитър удар по Тонев. Той ръководи парите и е оставил тима на втори план за сметка на строежа на централната трибуна. Това пък хем връзва ръцете на Наско Сираков, хем пак той го отнася от фенове, журналисти, критици и всякакви такива. Идеята на "синята" легенда е ясна - ето ви го Тонев, той дава парите и ги дава само за строеж.

Двамата явно трудно ще мелят брашно заедно. Тонев продължава да движи всичко в сянка, Сираков е сложен отпред да обяснява защо се стига до негативните резултати, а всъщност няма правомощия.

Същото е положението и при Славиша Йоканович. Тонев призна, че той е поканил сърбина в "Левски", а сега всеки ден Сираков отговаря на въпроси за бъдещето на специалиста.

И докато войната при "сините" продължава с пълна сила, един друг забравен и безработен герой използва момента да си проправи път обратно към "Георги Аспарухов". Емил Велев явно изчакваше удобен момент, за да може да скочи на Йоканович и да го призове да си ходи. И това го прави същият Кокал, който бе изгонен отвсякъде - Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Славия, въпреки че той е последният треньор, донесъл титлата на "Герена". 

"Ако се върнем назад, когато аз бях треньор, също беше напечено. И медиите оказваха натиск, и феновете не бяха с мен, но се справих...", каза Кокала, удряйки по колегата си. Само три изречения по-рано Велев казва: "Не е колегиално да нападам Йоканович"....

Кокала обаче постъпи много хитро и с думите си похвали Батков и Сираков. "Наско е доказал, че има място в клуба.... Всички винят Батков, а той си дава парите за "Левски"... тактично се наведе Емо Велев. Същият, който преди време се чудеше и сърдеше, че адвокатът го изгонил след спечелената през 2009 година титла...
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ