Само за две седмици ЦСКА се сгромоляса от подножието на върха до ръба на бездната. Всичко започна от една декларация на феновете, премина през новината за оттеглянето на Ганчев и Инджов през лятото, за да се стигне до провала в Разград. 

Не е проблем, че ЦСКА не спечели поне точка в Разград, проблемът е, че не игра на ниво и не показа едно от най-важните си качества, изгубено някъде из храстите в Борисовата градина от години. Манталитетът на шампиони липсва, а без него няма как да прегърнеш титлата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Този път съдиите с нищо не бяха виновни. Нито БФС, нито хората на най-високите етажи във футболната централа.

Вината си е само и единствено в ЦСКА. Да не отправиш нито един точен удар си е притеснително, а още по-притеснителното е, че на „Армията“ няма лидери, които да поведат отбора във важните мачове.

Погледнете само как започнаха „червените“ пролетния дял. Измъчено 1:0 срещу Славия, още по-измъчено 1:0 срещу Черно море и загуба в един от най-важните мачове за годината.

Рано е за генерални оценки и ще бъде глуповато да бързаме с крайните изводи за Бруно Акрапович. Само ще припомним факта, че и в Локомотив (Пловдив) босненецът стартира трудно. Даже много трудно и повечето фенове побързаха да му поискат оставката. Впоследствие обаче „черно-белите“ спечелиха два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата. И тези, които плюеха Бруно, се чудеха как да плюят на прибързаните си реакции.

Да, паркът в Борисовата градина е по-голям от „Лаута“. На „Армията“ измеренията са други. Там се иска титла, а купата е краен вариант, някакво утешение за пропуснатия шампионски трофей. Но да не забравяме, че Акрапович пое ЦСКА на пожар, а новите попълнения от зимната селекция още не са се адаптирали на 100 процента.

Нужно е време, а и нищо не е загубено. Включително и борбата за титлата. ЦСКА има да изиграе още един мач с Лудогорец и ако не допуска грешки, защо да не се стигне до чудото, колкото и химерично да звучи днес.

За целта обаче се иска Бруно да потърси, открие и върне на „Армията“ шампионския манталитет, хладнокръвието и стръвта, с които футболистите да печелят важните мачове. Иначе старата песен ще я чуем на нов глас. Не песента на победителя, а на втория в крайното класиране… Рефрен, който сектор „Г“ припява от години на „приятелите“ си от Левски.

Какво обаче ще се случи при провал за Купата още утре и тотално изпускане на титлата? Дали двойната издънка ще върне отново мрака в Борисовата градина, а Акрапович току-виж се превърне от големия спасител в ненужен, макар че му е нужно време за успехи? 

Но още по-тъмни ще станат дните, ако ЦСКА остане не само без треньор, но и без собственици. Защото на Ганчев може да му е минало след екшъните с онази декларация, но нова порция калъфки в първенството и за държавния трофей ще го накарат с пълна скорост да се оттегли. И тогава ще изскочи ужасяващият въпрос: Какво ще се случи с ЦСКА? Не с треньора, не с играчите, не с отбора, а с клуба...
Радослав ИЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
efbet Лига - сезон 2020/2021

Класирането в първенството