Оскар Писториус бил на ръба на самоубийството, това разкри приятелят му Майк Ази пред "Би Би Си". Атлетът с ампутирани крака е бил отчаян заради делото срещу него за убийството на гаджето му Рийва Стийнкамп.

"Той винаги я споменава и всеки път ни казва да се молим за нея, както и за нейното семейство. Най-важното е, че ние го разбираме и сме до него през цялото време. Винаги ще бъде наш приятел. Той е загубил увереността в гласа си и в момента прилича на човек, който просто обикаля в кръг и не знае какво прави и какво ще прави с живота си. Абсолютно е разбит и дори бих стигнал до заключението, че е на крачка от самоубийството. Това много ме притеснява", сподели Ази.

В последните дни полицията проверява активността на мобилния телефон на двамата влюбени в деня на убийството.

В същото време стана ясно, че Оскар е обявил за продан акциите на един от състезателните си коне, за да може да плати гаранцията от 75 000 паунда, както и разноските по адвокатите си. "Да, говорихме да продадем един или два коня", потвърди Ази, който е треньор по конна езда.

"Със сигурност Оскар ще продаде и имота си в Претория, където стана драмата. Не знам обаче, кой ще иска да го купи. Продължавам да вярвам, че той не е убил нарочно Рийва", допълни още Ази, цитиран от “Стандарт”.