Легендата на Левски Даниел Боримиров не приема одобрително масовото подаване на оставки на „Герена“, за което се разбра вчера.

Изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев обяви публично, че той, както и Ивайло Петков, както и целият треньорски щаб начело с Петър Хубчев ще си подадат оставките след края на извънредното положение.

„Най-после видяхме човека с фойерверките колко може. Този човек не трябва да го коментираме, а трябва да го съдим по делата“, обяви по адрес на Павел Колев един от най-добрите халфове в историята на Левски пред Novapress.bg.

„Нека този човек да излезе и да каже точка по точка какво е свършил за една година, защото се тръби много, че се върши много работа, а и по школата. Нека да излезе и да каже, за да можем да оценим труда му. Най-лесно е да избягаш от отговорност! В случая той е първият, който иска да напусне кораба“.

„Не мисля, че сега точно е правилният момент треньорското ръководство да си подаде оставка. Още повече, че синята общност показа, че стои плътно зад тях. Нека да свърши първенството и тогава да го направят, щом са взели това решение“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Аз също съм работил в продължение на месеци без пари, и школата е била така. Когато обаче човек обича Левски, той винаги трябва да прави компромиси“.

„Мисля, че след пандемията доста клубове в България, в това число и Левски, ще си преосмислят бюджетите, защото както виждаме има съкращения, намаляване на приходите. Ще трябва да се съобразяваме с нови правила и да се стараем най-вече да работим с школата и да станем един производител на собствени кадри“.

„Сега отново се залага на чужденци. Може би кризата дойде и навреме, за да обърнем внимание на българското. За мен няма по-хубаво нещо, както беше и преди 30 години, да произвеждаме собствени кадри. Като върнете годините назад ще видите кога Левски е бил силен. Тогава когато 2/3 от отбора са били български футболисти“.

„Има потенциал в школата на Левски. Въпросът е, че трябва да се инвестира в обучението на треньорите, които са в школата. Това са едни от най-важните треньори в даден клуб, защото когато те са на европейско ниво, тогава преходът от юношеския към мъжкия футбол ще бъде по-бърз. Няма да е толкова болезнен и толкова труден, така че аз се надявам Левски да тръгне по нов път, с новите собственици, които ще дойдат евентуално. Или дали ще бъдат няколко или един, това времето ще покаже. Важното е обаче да се обърне вниманието на школата, защото това е идентичността на един клуб“.

„В отбора също така би било добре да има повече левскари и не само сред футболистите, а и сред ръководителите, за да могат те да предадат този левскарски дух на всички останали“.