Националът Симеон Славчев вече е футболист на Левски, научи БЛИЦ от сигурни източници. 

Опитният полузащитник каза "да" на "сините", които бяха най-настоятелни и успяха да го привлекат в редиците си. 26-годишният Славчев акостира на "Герена" като свободен агент, след като преди дни се раздели с Карабах.

Още на 18 ноември БЛИЦ първи разкри, че Левски силно желае национала.

Славчев ще пристигне днес на "Герена", за да подпише договора си, след което "сините" официално ще представят първото си зимно попълнение.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той предпочете да облече екипа на "сините", отхвърляйки изгодни предложения от чуждестранни клубове, включително от Русия и Турция. 

Славчев е амбициран да пожъне успехи с Левски, където ще е заедно с Петър Хубчев, който познава отлично качествата му от съвместната им работа в националния отбор.

Роденият в София на 25 септември 1993 година футболист стана шампион на Азербайджан с Карабах, където премина през лятото на 2018 г.

Славчев преминава през школите на Септември (София), Славия и Литекс, като в Ловеч пробива в големия футбол. За кратко е преотстъпен на Чавдар (Етрополе) (2011 г.), а при завръщането си при "оранжевите" е неизменен титуляр и през 2010/2011 е шампион на България.

През 2014 г. Литекс го трансферира в Спортинг (Лисабон) срещу солидната сума от 2,5 милиона евро. Година по-рано (2013 г.) той е избран за най-прогресиращ футболист на България. 

Дебютът му за националния ни отбор е на 15 октомври 2013 година в световната квалификация срещу Чехия, когато селекционерът Любослав Пенев го пуска на смяна на мястото на Венцислав Христов.

Славчев е играл е още в Болтън, Аполон (Лимасол, Кипър) и Лехия (Гданск, Полша). Носител е на Купата на Кипър през сезон 2015/2016. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020