Нападателят на Левски Жуниор Мапуку призна, че е искал да изпълни отсъдената дузпа в полза на "сините" в домакинството на Славия, спечелено с 4:0 снощи на "Герена". В 31-ата минута зад топката застана Жорди Гомес, който получи похвали от конгоанеца. 

"Да, аз исках, но той трябваше. Жорди Гомес е голям играч. Той беше определен да бие. Не е проблем за мен. Следващият път ще изпълня аз", коментира Мапуку. 

27-годишният конгоанец се разписа малко преди почивката, като това е четвъртият му гол в последните два мача на Левски и общо шести във всички турнири от началото на сезона.  

"Работихме цяла седмица много здраво и днес победихме с този добър резултат. Искам да благодаря на отбора, защото здраво се трудихме, и да им благодаря за гола, който отбелязах. Трябва обаче да продължим в същия дух, защото ни чака труден мач срещу добрия тим на Лудогорец", добави голмайсторът. 

"Делио Роси е голямо име в професията. От нас се изисква да отбележим и да не допускаме гол. Изисква от нас да работим много здраво и да се опитваме да не допускаме гол в нашата врата", каза още Мапуку. 



ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка