Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаква тежък мач срещу Пирин, тъй като "орлетата" имат класни футболисти. Треньорът заяви, че предпочита отборът да играе в сгъстен цикъл и умората за него не може да е оправдание.

"Всички футболисти са здрави, имахме някакви дребни болежки - на Миланов и Боби Цонев, но те отшумяха. Ще има минимум една промяна, защото Краев не може да вземе участие в срещата. Имаме още две тренировки и ще решаваме според нуждите на отбора кой да играе. По-важното е как ще се представим на терена.

На мен Пирин са ми симпатичен отбор, познавам доста от футболистите. Чест им прави и че залагат на местни футболисти. Могат да създадат проблеми на доста отбори. Нормално е като новак да имат колебания. Имат доста опитни играчи и такива с високо ниво. Надявам се вече да играем по-спокойно и уверено", каза Стоилов.

"Липсата на привърженици е проблем за нас. Това за нас е голяма мотивация, а за другите отбори не е толкова, защото срещу тях е Левски и не им е нужна друга. Договорите на играчите и треньорите се извоюват на терена и от работата, която вършим. В който видим някакви перспективи ще получи предложение за контракт, но трябва да се съобразяваме и с финансовите параметри. Присъствието на спонсор не означава край на финансовите проблеми.

Утре трябва да покажем, че сме си взели поуки за играта ни. Срещу Локомотив беше важно да спечелим три точки, но моите изисквания за играта ни са по-високи. Аз харесвам сгъстен цикъл. Колкото повече мачове има, толкова по-добре. Не приемам оправдания от типа на умора. Естествено в някои мачове може да се наложи да има някои ротации", добави треньорът на Левски.

"След ваксинациите на играчите имаше дребни проблеми в рамките на десетина часа, но бързо отминаха. Ние сме задължени да се грижим за здравето на всеки един в съблекалнята. Ако се ваксинираме всички, много по-кратко и по-леко ще бъде заболяването", завърши Стоилов.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа