Биографичната книга за футболната легенда на Левски и България Георги Аспарухов бе представена по-рано днес на стадион "Георги Аспарухов". Събитието бе по повод днешния ден, в който Гунди щеше да стане на 75 години.

"Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите - пишат авторите. - Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за големия нападател."

Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят.

Внимателно са подбрани 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов, предоставени лично от него за изданието.

Историите, които ще прочетете, са събрани от авторите Елица Младенова, Георги Иванов, Добромир Добрев и Кристиан Иванов през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Аспарухов ще го разкрият пред вас в светлина, в каквато не сте го виждали. Ще прочетете емоционален пролог от жената до него - Лита, написан специално за юбилейното издание.

"За мен е изключитлена чест, че имам възможност да напиша книга за такъв велик футболист и човек. Проведохме много срещи със съпругата на Гунди - Лита и благодарение на нея стигнахме до много лични истории. Имам среща и с певицата Йорданка Христова, която знаете, че има пристрастия към ЦСКА - за първи път тя разказва в книгата, че е братовчедка на Гунди", сподели един от авторите Добромир Добрев.

Книгата може да се похвали освен с непубликуваните до момента снимки и с богата статистика, както и с доста неизвестни до този момент подробности от живота на синята легенда.