Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството на Ботев (Пловдив) от Efbet Лига. Мачът, който е утре от 17:30 часа, е от решаващо значение в битката за третото място. Стоилов обясни, че е притеснен от това, че се коментира само предстоящия финал за Купата на България с ЦСКА (на 11 май) и припомни, че първенството също дава квота за Европа.

Също така Мъри даде да се разбере, че не е останал доволен от срещата на клубовете, тъй като предложенията на "сините" за начало и край на първенството и други актуални футболни въпроси са били отхвърлени. "Левски винаги е бил сам срещу всички", отсече Стоилов на брифинга на "Герена".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Имам сериозни притеснения за това, че се коментира изцяло финала - билети, места... Да, финалът е някакво предизвикателство, но трябва да бъде забравен. Защото има опасност да загубим една от възможностите за евроквоти, а първенството е такава възможност. Още повече, че се изправяме срещу отбор, който играе добър футбол. Ботев (Пловдив) неслучайно е на трето място. Това ми е притеснението - да не свалим игровия си облик и ритъм. Няма страшно да загубим точки. По-страшно е да свалим игровия ритъм. Това нещо ме притеснява", обясни Стоилов.

"Вчера около 16 часа получихме официалното становище от СТК за финала. Очаквам всякакви изненади. Нищо не може да ме изненада в България. Тук всякакво нещо е предпоследно. Никога няма да се вземе решение за феновете, за футбола... Нямаме претенции за дата. Може да се играе на 14-ти - в събота, може и на 11 май (сряда). Единственото неудобно за 11-ти е, че е работен ден. В никакъв случай не съм съгласен мачът да е на 15-ти. Една от основните причини да не е на 14-и, е, че Ботев, Черно море и Славия са заявили, че ще им се събере прекалено голяма пауза. Разбирам ги и не искам да са ощетени", продължи специалистът.

Мъри разкри какво се случва с Филип Кръстев

"Опитвам се да втълпя на футболистите, че мачът утре е изключително важен. Важно е Левски да побеждава във всеки двубой", каза Станимир Стоилов, след което коментира срещата на клубовете - "Направихме предложения и, както очаквахме, се сблъскахме със стена. Тези хора, които бяха на срещата ги интересува да има мир и да получават заплати. Никой не е дошъл, за да коментира нашето предложение. Изпълкомът трябва да се вземе в ръце и да не прехвърля решенията към хора, които не разбират. Ако България имаше терените като на Запад, аз съм да се играе и на Коледа. Но видяхте първите четири-пет кръга на какви терени играхме и сега на какви играем".

"При нас срещата беше някой да каже как не може да стане. Левски винаги е бил сам срещу всички. Не се плашим от това. Затова стадионът ни е пълен", допълни треньорът на “сините”.

Стоилов коментира и първото лятно попълнение на клуба - звездата Ивелин Попов.

"Моите надежди са, че Левски ще е по-силен с Ивелин. Той може да играе на всички позиции в атака. Шегуваме се, че събрахме доста "Футболисти на годината", време е да започнем да печелим трофеи. Надявам се да станем по-силни", каза още Мъри Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022