ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Елин Топузаков обяви, че “сините” продължават да имат проблеми с контузени и невъзстановени състезатели. Toй е категоричен, че Ботев (Пловдив) е един от петте топ отбора на България, но утрешната атмосфера на "Колежа" срещу “канарчетата” трябва да стимулира неговите състезатели. Мачът е в събота от 20:00 часа.

Топузаков допълни на брифинга си, че все още съжалява за изпуснатата победа срещу ЦСКА, когато "сините" изпуснаха дузпа в последната минута и дербито завърши 0:0.

Ексклузивно в БЛИЦ: Сираков се срещна с богат българин за спасението на Левски

“Имаме проблеми. Те са познатите - Илиян Стефанов и Кристиян Димитров тренират с отбора, но не на пълни обороти. Ще преценим в часовете до мача дали изобщо ще вземат участие в мача. Хосе Кордоба пропуска срещата, трябва му време за тренировки и да си върне кондицията", каза Топузаков.

  50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

"Двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани. Футболен празник на пълен стадион рядко се случва в България. Амбицията в противника е разбираема, ние трябва да отговорим на същата агресия и на битката. Ако се върнем седмица назад, съжаляваме, че изпуснахме победата срещу ЦСКА във вечното дерби в последната минута. Можехме да победим в последната минута, но това се случи срещу Берое", продължи той.

Топ следовател ексклузивно пред БЛИЦ Live: Няма оправдание за решението на Мъри да напусне Левски преди мача с ЦСКА! Болно ми е! ВИДЕО
 

"Всеки футболист в Левски знае, че трябва да играе за победа. Зависим от развитието в турнира за Купата на България, но трябва да трупаме точки и да получим това, което сме заслужили", отбеляза Топчо.

"Наясно съм със състава. Не мисля, че треньор трябва да има колебания до самия мач. Не трябва да допускаме голове, това е константа, която ни носи успех. В предни позиции стигаме до положение или полуположение и ни липсва последния пас или удар. Трябва да бъдем по-непредсказуеми и да се възползваме от атаките", коментира специалистът.

"Когато става дума за финанси, не е в моя ресор и не искам да коментирам този въпрос. Концентрирал съм се върху спортно-техническите параметри", обясни Топузаков.

"Ботев е един от петте топ отбора в България - с традиции и голяма маса. Феновете им могат да им създадат голяма подкрепа. Това трябва да ни стимулира и да покажем лицето, което всеки един от Левски иска да вижда. Ботев - Левски през годините винаги е бил ключов мач. Все пак им приляга да открият новия си стадион срещу Левски”, добави той по повод утрешното официално откриване на новия стадион “Христо Ботев”, където ще присъстват 18 хиляди зрители.

 

На живо: Елин Топузаков преди мача с "Ботев" (Пд)

️ На живо: Елин Топузаков преди мача с "Ботев" (Пд) #ВсичкиЗаедно #АзСъмЛевски #ЛевскиЕВечен

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Петък, 28 април 2023 г.

 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023