Лудогорец гостува на Тотнъм в мач от група „J“ на Лига Европа. Двубоят започва в 22:00 часа. Българският шампион излиза срещу един от най-силните отбори в Англия с много проблеми за временния треньор Станислав Генчев.

Голяма част от играчите на „орлите“ имат само една или две тренировки за последните две седмици, тъй като мнозина от футболистите бяха заразени с COVID-19 и бяха поставени под изолация. Освен това Алекс Сантана и Сисиньо останаха извън групата. Ихинио Марин и Вандерсон са трайно контузени.

В тази затруднена ситуация Лудогорец излиза на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в преследване на поредно историческо постижение за българския футбол.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Шпорите“ са четвъртият лондонски отбор, който ще приеме български съперник в евротурнирите. Тези родни гостувания в английската столица показват една неприятна тенденция – нямаме вкаран гол или постигната победа. Със сигурност Лудогорец ще опита да промени поне головия баланс, който е 0:13 в пет мача.

Последното българско гостуване в Лондон беше също на Лудогорец. През есента на 2016 г. „орлите“ отстъпиха с 0:6 на Арсенал в Шампионската лига. Първият роден отбор, играл в евротуририте срещу тим от английската столица е ЦСКА. През сезон 1970/71 „червените“ срещат Челси в 1/8-финал за КНК и губят с 0:1 на „Стамфорд Бридж“.

През сезон 2001/02 в първия кръг на Купата на УЕФА „сините“ от Лондон бият Левски с 3:0, а пет години двата тима се срещат в групите на Шампионската лига и Челси печели с 2:0. През есента на 2009 г. ЦСКА пада с 0:1 от Фулъм на „Крейвън Котидж“ в среща от групите на Лига Европа.

 

Tottenham Hotspur FCТОТНЪМ – ЛУДОГОРЕЦLudogorets

Днес от 22:00 часа по БНТ 1
Лондон, „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“
Съдия: Гиорги Круашвили (Грузия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Тотнъм: Харт, Танганга, Санчес, Дайър, Дейвис, Хьойберг, Уинкс, Моура, Ло Селсо, Бейл, Кейн
Контузени: Алдервейрелд, Ламела
Наказани: няма

Лудогорец: Пл. Илиев, Икоко, Моци, Григоре, Недялков, Баджи, Анисе, Десподов, Д. Янков, Каули, Кешерю
Контузени или под карантина: Ихинио, Вандерсон, Сисиньо, Алекс Сантана
Наказани: няма

Баланс: 1 мач, 1 победа за Тотнъм, г.р. 3:1 за Тотнъм

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството