Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди домакинството на ХИК (Хелзинки) от Лига Европа. Мачът е утре от 22:00 часа в Разград. Преди седмица "орлите" измъкнаха точка от Финландия - 1:1, а успех утре ще им гарантира почти сигурно поне участие в Лигата на конференциите през пролетта.

"Мачът в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил. Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. Разполагат с активни бекове. Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден – да се преборим в тази група", коментира Шимунджа.

"Играем 3 мача за 7 дни, това е привилегия за нас. Означава, че вършим добре нещата. Всички искат победата, но не е на всяка цена. Нямаме сериозни контузии от последния мач. Това е добре. Всички играчи са в добра форма. Клод Гонсалвеш изигра 60 минути за втория отбор вчера и реакцията е добра", продължи треньорът на Лудогорец. 

"Няма как да коментирам нещо, което е факт. Ще знаем развитието на групата, когато се изиграят всички мачове. Мислим само за срещата утре. Да, за последните два мача допуснахме голове от статични положения. Трябва да продължаваме да се защитаваме на ниво при статични положение. Трябва да кажем, че от 7-8 такива ситуации имаме един пропуск. Това са индивидуални, а не отборни грешки. Всички трябва да поемат отговорност. Статичните положения са част от футбола и ние трябва да отговорим на тях по най-добър начин", отбеляза треньорът на шампионите, който изчетка Жозе Моуриньо и призна, че "орлите" водят битка с "вълците" за второто място.

"Да, факт е, че се борим с Рома за второто място. Имаме точки, които са близо. Няма какво да коментирам повече. Господин Моуриньо е много качествен треньор. Няма смисъл да коментираме думите му. Но крайното класиране в групата ще стане ясно след изиграването на всичките мачове", добави Анте Шимунджа.

Припомняме, че Бетис е лидер в групата с пълен актив от 9 точки. Лудогорец е втори с 4, Рома има 3, а ХИК е последен само с една.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига