Левски е бил сериозно ощетен от румънския съдия Ищван Ковач, който свири реванша срещу Хамрун от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ загубиха с 1:4 след изпълнение на дузпи в мач, който в редовното време завърши 1:2.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Покрай еуфорията между изравнителния гол на Левски и второто попадение на Хамрун в добавеното време много тънък момент остана скрит по време на телевизионното излъчване.

След гола на Цунами за 1:1 малтийците подновиха играта от центъра, но още преди това да се случи футболистът на гостите Додо навлиза поне 5 метра в половината на Левски. Точно към него е насочена дългата топка, която той връща и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2. Правилата на играта изискват реферът да нареди ново изпълнение на центъра, ако двата отбора не са в собствените си половини преди топката да направи един пълен оборот, след като бъде докосната от футболиста, който изпълнява началния удар. ВАР за този етап на турнира не е наличен, иначе вероятно правилата щяха да бъдат спазени.

Додо тръгва към вратата на „сините“ със сигнала на съдията, а не след като неговият съотборник докосва топката. Така е нарушено грубо Правило 8 и играчът извлича предимство от позицията си, давайки голов пас, което повлиява на крайния резултат.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК