Исус спаси ЦСКА в Дъблин. Това написа "The Irish Times" в коментара си за реванша на "червените" със Сейнт Патрикс, спечелен от българския тим с 2:0.
 
В случая обаче не става дума за Божия намеса, а за заигравка с пълното име на първия голмайстор за "армейците" в срещата снощи в Дъблин - Маурисио Гарсес де Жезус (б.р. - на латиница Mauricio Garces de Jesus). Ирландците използват съвпадението в изписването на Исус на английски език.

Бразилецът Гарсес откри резултата в Дъблин в 12-ата минута, а в 81-ата Иван Турицов вкара от дузпа за крайното 2:0, което класира ЦСКА в плейофа за място в групите на Лигата на конференциите. Там съперник на тима на Саша Илич ще бъде Базел, който елиминира Брьондби след дузпи. 

Първата среща с швейцарците ще бъде на 18 август (четвъртък) на "Васил Левски" в София. "Армейците" ще гостуват на реванша седмица по-късно.

Припомняме, че през 2020 г. ЦСКА успя да отстрани Базел след победа с 3:1 в плейофа, игран в Швейцария. Така "червените" се класираха в групите на Лига Европа, където бяха заедно с Рома, Йънг Бойс и Клуж. Победата над Базел дойде след обрат от 0:1 с два гола на Тиаго Родригес (в 72-ата и 88-ата минути) и едно попадение  на Ахмед Ахмедов (90+6).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа