Треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев даде пресконференция преди началото на пролетния полусезон в Еfbet Лига. В петък от 17:30 часа "железничарите" гостуват в Коматево на Ботев (Пловдив). Генчев беше спряган тази зима за треньор на "канарчетата". 

"Подготовката премина повече от добре. Нямаме контузени футболисти. Всички са здрави, а това е най-важното. Има градация в играта ни. Това е отборът, с който разполагаме. Днес ще се разбере дали ще имаме нов футболист. Не искам да споделя името на новия футболист, който искаме да привлечем. Новите се вписват много добре. Имаме добър колектив. Това ни избутваше напред през първия полусезон", каза Генчев.

"Не искам да допускаме елементарни голове. От друга страна сме на пето място по отбелязани голове", подчерта 41-годишният специалист, родом от Дряново. 

"Купата е най-краткият път към Европа. На нашия стадион сме фаворити. Имаме реален шанс да отстраним Славия. Момчетата си говорят, че искат да играят финал и да спечелят Купата, а това е добре", каза той.

"В Пловдив се играе доста трудно. Имат вярна публика, която създава отлична атмосфера. В Ботев имат голям брой качествени чужденци. Изгледах няколко контроли. Отборът изглежда по-добре и съм сигурен, че ще имаме доста труден мач. Тодор Неделев ще се завърне точно срещу нас. Това не е прияно за нас, но е хубаво за феновете, че такъв човек ще бъде отново на терена", добави още Генчев.

"Очаквах Кирил Десподов да спечели "Футболист на годината". Не виждам друг футболист, който да има подобни успехи. Абсолютно заслужено спечели наградата. Лудогорец има много по-големи шансове от ЦСКА. Отборът има повече класни футболисти. В този състав има играчи, които са печелили много титли. Мисля, че Лудогорец отново ще е шампион", завърши Станислав Генчев. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023