Ръководството на Лудогорец е отказало 800 000 евро за правата на Мавис Чибота. Офертата е била на полския Лех (Познан). За нея разкриха в Израел, където фланговият нападател направи име, преди да бъде привлечен от "орлите". 

Чибота е в трансферните планове на израелския шампион Макаби (Хайфа), а ситуацията с него се следи и от Макаби (Тел Авив), пише "Тема Спорт". И двата клуба обаче са били информирани, че за да имат крилото, трябва да извадят 1,3 млн. евро - със 100 хиляди повече, отколкото “орлите” искаха за него през декември. Явно причината е, че Мавис е привлякъл допълнителен интерес към себе си. 

В момента Чибота тренира под ръководството на новия треньор Анте Шимунджа в Турция. На него обаче ще му бъде трудно да се пребори за титулярно място през пролетта. Особено ако не бъде продаден Кирил Десподов. А засега изгледи за трансфер на национала няма. 

Лудогорец взе още две крила - бразилеца Рик и Спас Делев. Това е и причината Мавис да е съгласен да бъде продаден в Израел. 

Шансовете “орлите” да се разделят с тарана Пиерос Сотириу са много малки. Вече се появиха информации, че интерес към него има от японски и арабски тимове. Кипърецът е водещият реализатор на отбора и към момента няма сериозна алтернатива на върха на атаката. 

Датският национал Карло Холсе пък отказа окончателно прeдложението да заиграе в Лудогорец. Той е собственост на норвежкия Розенборг. Футболистът имаше оферти и от клубове от Нидерландия и Испания. В момента обаче фаворит за подписа му е Дженоа. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022