ЦСКА гостува в Разград в мач, който цяла футболна България чака със затаен дъх. Днес предстои битка №1 за двата отбора в първенството. Лудогорец има аванс от 4 точки, но е и с двубой повече. При успех за "зелените" те ще дръпнат чувствително напред. При победа на гостите обаче интригата ще стане изключително интересна.

И двата тима ще играят един срещу друг след поражения в евротурнирите. Разградчани паднаха в Белград от Звезда с 0:1 в Лига Европа, а ЦСКА отстъпи в Норвегия на Бодьо/Глимт с 0:2 в Лигата на конференциите.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Домакините имат повече проблеми с  контузени и наказани, но в интерес на истината разполагат и с по-голяма широчина в състава си.  

Статистиката на Стойчо Младенов срещу Лудогорец е 8 срещи, 7 загуби и 1 равенство за първенство. Старшията все пак има успех над разградчани за купата – през есента на 2012 година той първо печели с 2:1 като гост, после губи с 0:1 в София, но заради повечето попадения на чужд терен ЦСКА елиминира Лудогорец.

Очаква се днес Младенов отново да заложи на доста дефанзивна тактика и да търси голове чрез контраатаки.

ЦСКА за втори път гостува на Лудогорец след участие в евротурнирите. На 19 август 2018 година „червените“ загубиха с 0:1 в Разград, след като три дни по-рано паднаха с 1:2 в Копенхаген от местния датски тим.

Последният мач между двата отбора беше за Суперкупата през лятото, спечелен с убедителното 4:0 от Лудогорец. Тогава "армейците" бяха водени все още от Любослав Пенев. 

Балансът в срещите само за първенство е 30 мача, 14 победи за Лудогорец, 14 равенства, 2 победи за ЦСКА.
Общ баланс: 37 мача, 16 победи за Лудогорец, 15 равенства, 6 победи за ЦСКА  

ЛУДОГОРЕЦ  - ЦСКА
Днес от 17:15 пряко Диема Спорт
Разград, „Хювефарма арена“
Съдия Георги Кабаков

Вероятни състави
ЛудогорецЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Пинас, Гонсалвеш, Баджи, Чибота, Каули, Десподов, Сотириу
Контузени: Са, Недялков, Сантана, Текпетей, Вандерсон
Наказан: Вердон

ЦСКА София (Bul)ЦСКА: Бусато, Мазику, Матей, Лам, Турицов, Жеферсон, Юга, Вион, Йомов, Кери, Кайседо
Контузени: Кох, Ахмедов, Чарлс
Наказани: Няма