ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Бразилия стигна само до равенство 1:1 срещу Швейцария в първия си мач на световните финали в Русия. Коутиньо изведе бразилците напред в резултата в 20-ата минута, а Цубер изравни в 50-ата.

Проверка на БЛИЦ установи, че за първи път от 40 години насам Бразилия не успя да спечели първия си мач на световни финали. За последно това се случи през 1978 година на Мондиала в Аржентина. Тогава в дебютния си двубой „селесао“ прави 1:1 срещу Швеция в мач от група 3. Сьоберг дава преднина на шведите, а Рейналдо изравнява за Бразилия.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Златистите“ все пак излизат от групата като втори отбор и се класират за втората групова фаза. Във втората група обаче бразилците остават на второ място (след Аржентина) и играят мач за 3/4 място срещу Италия, който печелят с 2:1.

Любопитното е, че Бразилия няма загуба в последните си 19 откриващи мача на Световното – 16 победи и 3 равенства. Грешните стъпки са през 1974 година (0:0 с Югославия), 1978 година (1:1 с Швеция) и днес (1:1 с Швейцария). За последно петкратните световни шампиони загубиха първия си двубой през 1934 година от Испания с 1:3.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ