Нападателят на националния отбор на Аржентина Серхио Агуеро индиректно потвърди, че има конфликт между него и селекционера Хорхе Сампаоли. 30-годишният футболист на Манчестър Сити стори това чрез публикация в „Инстаграм“.

„Време е да благодаря на сина ми, на семейството и приятелите ми, които ме подкрепяха във всеки един ден. На тези, които дойдоха до Русия да ни окуражават и на тези, които стискаха палци за нас от Аржентина и от други държави. Преди всичко благодаря на моите съотборници, които са най-добрите на света, че оставиха и душата си на терена. Не забравям лекарите, физиотерапевтите и помощник-треньорите в националния отбор, както и хората от федерацията, които бяха част от нашия тим. Ще продължим да се борим заедно. Аржентина, обичам те“, написа Кун Агуеро.

Информациите за скандал между нападателя и Сампаоли се появиха след загубата от Хърватия с 0:3 в мач от груповата фаза. Тогава след критика от страна на селекционера Агуеро коментира: „Нека говори каквото си иска“. След голаджията на Манчестър Сити беше оставен резерва в следващите две срещи.

Кун Агуеро е категоричен, че няма да се откаже от националния отбор: „Много играчи са били в моето положение, но докато треньорът счита, че има нужда от мен, аз ще бъда на негово разположение.“

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ