ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Днес е вторият ден от осминафиналите на Мондиал 2018. Испания излиза в ролята на фаворит срещу домакина Русия, а в другия мач сили ще мерят Хърватия и Дания. Вчера от световното първенство си тръгнаха две от големите звезди на турнира – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, след като Аржентина и Португалия отпаднаха. Мнозина се питат дали днес двамата няма да бъдат последвани от други от големите лица на мондиала. Такива има при испанците, при хърватите, но и при датчаните.

Най-трудната задача в днешните мачове изглежда е поставена пред Русия, която е изправена като аутсайдера Давид пред испанския Голиат. Тимът на Станислав Черчесов не само има проблеми заради контузията на Алан Дзагоев и наказанието на Игор Смолников, но ще се изправи срещу един от най-силните отбори в света и един от фаворитите за световната титла. Испания също има известни проблеми, не само заради шокиращата смяна на селекционера Хулен Лопетеги с Фернандо Йеро часове преди началото на Мондиал 2018. Централният защитник Жерар Пике получи контузия на последната тренировка преди мача срещу „сборная“. Заради това участието му в днешния мач е под въпрос.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Другият мач от деня предлага един равностоен сблъсък между Хърватия и Дания. Двата тима се представят изключително силно на световното първенство, въпреки че блясъкът на „шахматистите“ е по-силен след убедителната победа над Аржентина в групите. Очаква се двубоят в Нижни Новгород да бъде борба на двете халфови линии, командвани от изключителните плеймейкъри Лука Модрич и Кристиан Ериксен. Днес ще се сблъскат и две от най-добрите защити до момента. Датчани и хървати имат по един допуснат гол на Световното. Титулярният вратар на Хърватия Даниел Субашич игра два мача до момента и не допусна гол. Такъв получи резервата Ловре Калинич от дузпа срещу Исландия. Стражът на Дания Каспер Шмайхел е втори по направени спасявания след груповата фаза – 14, с три по-малко от лидера в класацията Гийермо Очоа (Мексико). Единственото попадение във вратата на Шмайхел също дойде от дузпа (срещу Австралия).

Резултат с изображение за rfefИСПАНИЯ – РУСИЯ

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ HD
Москва, стадион „Лужники“
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 Испания: Де Хеа, Карвахал, Рамос, Пике, Алба, Бускетс, Коке, Д. Силва, Иско, Иниеста, Коста
Контузени: няма
Наказани: няма

 Русия: Акинфеев, Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Жирков, Зобнин, Газински, Самедов, Головин, Черишев, Дзюба
Контузен: Дзагоев
Наказан: Смолников

Баланс между двата отбора: 6 мача, 4 победи за Испания, 2 равенства, г.р. 12:4


Резултат с изображение за hnsХЪРВАТИЯ – ДАНИЯ

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ HD
Нижни Новгород, стадион „Нижни Новгород“
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 Хърватия: Субашич, Върсалко, Ловрен, Вида, Стринич, Ракитич, Брозович, Ребич, Модрич, Перишич, Манджукич
Контузени: няма
Наказани: няма

 Дания: Шмайхел, Далсгорд, Кяер, А. Кристенсен, Ларсен, Ериксен, М. Йоргенсен, Дилейни, Поулсен, Систо, Н. Йоргенсен
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 5 мача, 2 победи за Хърватия, 1 равенство, 2 победи за Дания, г.р. 7:6

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ