Селекционерът на френския национален тим Дидие Дешан обеща „петлите“ да играят за победа и да не помагат на Дания с евентуално реми в утрешния сблъсък от третия кръг в група C  на стадион „Лужники“ от 17:00 часа българско време.

„Дания да не очаква помощ, нашата цел е да завършим на първото място. Никога не бих казал на играчите си, че ще играем за равенство. Искам отборът да излезе на терена с една мисъл – да направи всичко възможно, за да спечели. Сигурен съм, че и Дания ще играе за победа“, сподели треньорът на „петлите“, който все пак призна, че няма да рискува с играчите, които висят с жълти картони и при ново предупреждение биха могли да пропуснат осминафиналния мач срещу втория тим от група D – Пол Погба, Блес Матюиди и Корентен Толисо.

„Сега е единственият ми шанс да ги предпазя, след това няма да мога да го направя. Имам 23-ма играчи и всички играят своята роля и могат да бъдат титуляри в даден мач. Щом са тук, значи са готови за игра“, допълни Дешан.

Преди утрешния мач французите са лидери с 6 точки, следвания от Дания с 4, а Австралия и Перу са с по 1 точка в актива си.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ