Реализиралият два гола за Испания нападател Диего Коста не бе много доволен след феноменалното реми 3:3 срещу Португалия в първия голям сблъсък от световното първенство в Русия. Бразилецът с испански паспорт на два пъти изравняваше резултата до 2:2, но съжалява за пропуснатата победа след направения обрат с третия гол, дело на Начо Фернандес.

“Много съм щастлив, че вкарах два гола, но не съм доволен от резултата. Получи се хубав и оспорван мач, успяхме да направим обрат, но накрая изпуснахме победата. Чувството е странно. Трябваше да победим. Направихме повече от съперника, повече контролирахме топката и на два пъти успяхме да се върнем в мача”, коментира Диего Коста.

“Подобни неща се случват, но ние трябва да се раздаваме на терена и да радваме хората. Няма разделение в състава, ние сме едно семейство”, каза бразилецът за уволнението на Хулен Лопетеги и назначението на Фернандо Йеро ден преди старта на Мондиала.

„Чувствах се добре по време на двубоя. Колкото повече играя, толкова по-добре се чувствам. Радвам се, че вкарах два гола. Приемам критиките, когато нещата не вървят. Тогава просто трябва да продължа да работя и да си мълча. Ние сме едно семейство. Животът продължава и трябва да вдигнем глави и да продължим напред на Световното. Де Хеа е добър вратар и ще успее да се съвземе”, завърши нападателят и подкрепи сгрешилия вратар Де Хеа при втория гол на португалците.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ