ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Аржентина и Португалия отпаднаха от световното първенство по футбол. Двете големи звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо напуснаха днес надпреварата в рамките на няколко часа. Аржентинците загубиха от Франция с 3:4, а португалците преклониха глава пред Уругвай с 1:2.

Несъмнено имаше огромни очаквания към Меси и Роналдо. И за двамата отпадането на осминафиналите е тъжен край и сериозно разочарование. И двамата искаха да станат световни шампиони, но не успяха. И Меси, и Роналдо изиграха четвъртото си световно първенство – неизменно са на финалите през 2006, 2010, 2014 и сега, през 2018 година.

Аржентина достигна четвъртфиналите през 2006 и 2010 година, а през 2014 стана вицешампион. Португалия финишира на четвърто място през 2006 година, отпадна на осминафиналите четири години по-късно, в групите през 2014 година и сега отново на осминафиналите.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Едва ли обаче ще повярвате, че двете големи звезди, определяни от някои за най-добрите в цялата история на футбола, нямат гол в елиминационната фаза на световни финали. Нито Меси, нито Роналдо, са се разписвали на елиминации на четирите си участия на световни първенства.

Меси е с малко по-лоша статистика, тъй като неговата голова суша в елиминации продължава 756 минути, а на Роналдо – 514 минути.

Тази статистика в никакъв случай не засенчва всичките рекорди и успехи и на двамата, но със сигурност ще има хора, които ще зададат въпроса – къде са Меси и Роналдо в големите мачове на Аржентина и Португалия?!  
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ