Селекционерът на полския национален тим Адам Навалка призна, че играчите му са допуснали много грешки при загубата от Сенегал с 1:2 в първата среща на двата отбора от група H на световното първенство по футбол в Русия.

„Трудно е да се отдели главният фактор, който способства за загубата ни. Не се получи играта ни, както я бяхме планирали. Планът ни не сработи. Искахме да използваме максимално нашият атакуващ потенциал. Да, топката беше в наше владение, но какво от това? Резултатът е на таблото“, сподели Навалка след мача.

„Не ни стигаше точност и динамика. Особено съм разочарован от първото полувреме. А пък допуснахме и двата гола след груби грешки. Световното първенство не прощава такива грешки, такова поведение. Второто попадение в нашата врата е просто недоразумение. Криховяк не видя, че техният играч се връща на полето. Той изкочи от нищото, когато му оказаха медицинска помощ. Но качеството на игра днес просто ме смачка. Можем да играем много по-добре. Предстои ни мач с колумбийците. Трябва да се възстановим, да обсъдим с отбора какво се случи, да отдъхнем морално и да направим всичко, което е по силите ни, за да излезем от тази ситуация“, добави наставникът на „Дружина полска“.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ