След груповата фаза на световното първенство по футбол в Русия се правят и първите равносметки на представянето на футболистите и националните тимове. Заедно с разочарованията начело със световния шампион Германия някои отбори и играчи привлякоха вниманието към себе си. Затова немското списание Sport Bild състави идеален отбор на груповата фаза.

Напълно очаквано извън състава на изданието е аржентинската звезда Лионел Меси, а в атака до най-големия му конкурент Кристиано Роналдо са поставени Ромелу Лукаку и Хари Кейн.

На вратата е датчанинът Каспер Шмайхел, а шеф на отбраната във виртуалния състав е английският национал Джон Стоунс. 24-годишният защитник на Манчестър Сити дава сигурност на „трите лъва“ в дефанзивен план, а освен това вкара и два гола на Панама (6:1). Той записва върхови резултати и в изграждането на играта на тима – 182 успешни от общо 186 паса към неговите съотборници. Другите двама защитници в този тим са колумбиецът Йери Мина и уругваецът Хосе Мария Хименес.

В халфовата линия топ поставен е Иско. Полузащитникът на Реал (Мадрид) вкара един от головете за равенството срещу Мароко в последния трети кръг от група B, а компания му правят Иван Ракитич, Филипе Коутиньо и Ървин Лозано.

Идеален отбор на Sport Bild за груповата фаза
Вратар: Каспер Шмайхел (Дания)
Защитници: Джон Стоунс (Англия), Йери Мина (Колубия), Хосе Мария Хименес (Уругвай)
Халфове: Иван Ракитич (Хърватия), Иско (Испания), Филипе Коутиньо (Бразилия), Ървинг Лозано (Мексико)
Нападатели: Кристиано Роналдо (Португалия), Ромелу Лукаку (Белгия), Хари Кейн (Англия).

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ