ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Френският национал Килиан Мбапе (64, 68) вкара два от голове на „петлите“ при победата срещу Аржентина с 4:3 в първия и зрелищен 1/8-финал на световното първенство по футбол в Русия. Така той стана първият тийнейджър с два гола в един мач на световно първенство от 1958 година насам, когато това бе направил Краля на футбола. Пеле реализира тогава две попадения с екипа на Бразилия при успеха с 5:2 над домакина Швеция във финала на турнира.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Междувременно стана ясно, че нападателят на ПСЖ е направил невероятен спринт в началото на мача с „гаучосите“. Още в 11-ата минута той получи топката зад централната линия и пробяга 80 метра за 8,3 секунди като истински спринтьор в леката атлетика. Мбапе задмина Масчерано, а след това и Рохо, който впоследствие го събори в наказателното поле и се стигна до дузпа, реализирана от Антоан Гризман.

“Тази победа е на целия отбор. След първото място в тежката група, сега надиграхме един от фаворитите. Турнирът обаче е много дълъг и не трябва да изпадаме в еуфория. Много съм радостен, че изпълних добре ролята си и завърших усилията на момчетата”, сподели Мбапе, който логично бе избран за най-добър играч на мача.

„Петлите“ първи достигнаха четвъртфиналите на Мондиал 2018 в Русия и очакват там победителя от двубоя между Уругвай и Португалия.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ