На 14 юни в 16:30 часа в Руският Дом на феновете на базата на Руския културно-информационен център (София, ул. "Шипка" 34) ще се състоят тържества по случай, откриването на Световното първенство по футбол. Мондиал 2018 стартира утре в Русия със срещата на домакините срещу Саудитска Арабия от 18:00 часа. 

Мероприятието ще се открие с презентацията на фотоизложба "Готовност №1!". Експозицията нагледно демонстрира фантастичния обем на извършените от Русия работи по подготовката, преоборудването, модернизацията и строителството на цялата необходима инфраструктура за световното първенство по футбол. Фотографите са посетили всички градове, които ще приемат първенството, и са запечатали етапите на подготовка на стадионите към това наистина велико за Русия събитие. 

На мероприятието ще присъстват съветник на посланика на Посолството на Руската Федерация в Република България Михаил Барилович, представители на дипломатическите мисии на страните участници на Световното първенство по футбол 2018, представители на Министерството на спорта на България, а също така членове на Българския футболен съюз, ръководители на Българската Асоциация по мини футбол, ръководители на спортни предавания на Българската национална телевизия, представители на обединенията на българските фенове, футболните клубове, организациите на руските съотечественици.

Русия за първи път ще бъде страна домакин на Световното първенство по футбол. Също така за първи път Мондиалът ще бъде проведен на територията на две части от света - Европа и Азия, в 11 града на Русия на 12 стадиона. 32 отбора участници в Световното ще изиграят за 33 дни 64 мача, от тях: 48 - в груповия етап и 16 - в плейоф. 

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ