ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Много фенове на Англия и странични наблюдатели си запитаха защо Киърън Трипиър не празнува заедно с други футболисти победния гол на Хари Кейн срещу Тунис (2:1).

Капитанът на „трите лъва“ се разписа победно в добавеното време. Тогава всички играчи на Англия се втурнаха да се радват с Кейн извън пределите на терена. Само един стоеше самотен в половината на Тунис. Това беше Трипиър.

Веднага се появиха съмнения за наличието на скандал в лагера на англичаните и по-точно между двамата играчи на Тотнъм. Мнозина се питаха какво става и защо десният бек не ликува с останалите си съотборници, след като беше част от ликуването след първото попадение на Кейн?

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Поводът е изключително любопитен и се крие в малко известно правило на ФИФА. Според него поне един играч на отбора, отбелязал гол, трябва да остане в границите на противниковата половина, докато тимът му празнува гол. Причината за това е, че при такова положение съперникът не може бързо да поднови играта след попадението и да се възползва от отсъствието на другия отбор, за да вкара на свой ред гол.

Точно за това и Киърън Трипиър остана безучастен при празнуването на оставалите си съотборници при реализираното от Хари Кейн попадение във вратата на Тунис.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ