Христо Стоичков коментира изминалите два полуфинала на Мондиал 2018. Легендата на българския футбол сподели, че Белгия е направила може би най-слабия си мач срещу Франция (0:1), а също така разкритикува и звездата на "петлите" Килиан Мбапе.

"И двата отбора бяха много предпазливи. Може би от мачовете, които наблюдавахме на Белгия, това беше най-слабият им мач. Не им потръгна. Де Бройне не успя да разгърне своите възможности, които показа в предишните мачове, Лукаку почти не го забелязахме. След отбелязването на гола Франция направи всичко възможно да търси това, което иска всеки треньор - да се брани добре и да търси контраатаките. На няколко пъти направиха перфектни контраатаки, с едно докосване и особено с участието на Мбапе. Той е 19-годишно момче с много големи качества. Единственото, което не ми харесва, е, че върви по стъпките на Неймар. Виждам, че има една грандоманщина. Като поведе отборът, започва да провокира", заяви Камата пред БНТ.

"Видяхме, че на моменти хърватите изнемогваха, английският отбор започна много да разиграва топката. Имаха положения и може би мачът щеше да свърши, ако резултатът беше станал 2:0. Оттам нататък видях съвсем друга мотивация на отбора. Хърватите започнаха да задържат повече топката, провокираха английския отбор да бяга повече. Желанието и опитът показаха колко са важни. Когато имаш една възможност, да я отиграеш по най-добрия начин и да завършиш с гол", коментира Стоичков победата на Хърватия над Англия.