Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!
РУМЕН ПАЙТАШЕВ, специален кореспондент на БЛИЦ в Русия

Хърватия обърна Англия с 2:1 след продължения във втория полуфинал на Мондиал 2018 в Русия и за първи път в историята ще спори за световната титла. „Ватрените“ са 13-ият отбор (общо десети от Европа и първи от Балканския полуостров), достигащ финал на световно първенство. Те подобриха постижението си от 1998 година, когато отпаднаха на полуфиналите от бъдещия тогава шампион Франция, спечелил титлата като домакин на турнира. Точно „петлите“ ще се изправят срещу „шахматистите“ и сега, но този път в спора за трофея на 15 юни в Москва.

Досега финал на Мондиал са играли Бразилия (5 световни титли), Германия (4 трофея), Италия (4 титли), Аржентина (2 титли), Уругвай (2 титли), Англия (една титла), Франция (една титла), Холандия, Испания, Чехословакия, Унгария и Швеция.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Футболистите на Златко Далич не спечелиха нито един мач от елиминациите в редовното време, като на три пъти играха продължения, а на 1/8-финалите и 1/4-финалите елиминираха съответно Дания и домакина Русия след изпълнения на дузпи. И в трите си мача от елиминационната фаза хърватите изоставаха с 0:1 в резултата, но отстраняваха съперниците си.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ