В неделя от 18:00 часа в Москва Хърватия излиза срещу Франция на финала на световното първенство. Днес селекционерът на "шахматистите" Златко Далич даде пресконференция преди големия двубой с "петлите". 

„Утре е финалът на Световното първенство и футболистите знаят това. Това, което ме радва много е, че всеки един от играчите ми си признава дали е готов на 100% или не. Благодарение на страхотната връзка, която изградихме, те идват при мен и ми казват, че не са готови и че ще пропуснат финала“, заяви наставникът на Хърватия.

„Всеки един в отбора е наясно какъв е залогът на този мач и каква уникална възможност е да играеш във финала. Въпреки това обаче, ако играчите ми не са готови да дадат всичко от себе си, те ще ми кажат и аз очаквам точно това от тях. В момента нямаме нужда от тренировки, нуждаем се единствено от спокойствие и почивка, за да сме напълно готови за утре. В състава има футболисти с леки травми, но нищо сериозно. Надявам се до утре всичко да е наред с тях, за да мога да разчитам на всичките си играчи. Ако пък това не се случи – на скамейката разполагаме със страхотни футболисти, които да ги заместят“, допълни още предизвикалият фурор специалист.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ