ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов коментира загубата с 0:1 от Мексико на старта на световното първенство. Световните шампиони не бяха губили първия си мач на Мондиал от 1982 година.

"Разочаровани сме. Загубихме първия мач. За нас това е абсолютно непривична ситуация. Поне под мое ръководство на последните големи първенства винаги сме започвали с победа. Трябва да се примирим с тази нова ситуация, да си извлечем поуките за следващите мачове. Неприятно е, но със сигурност трябва да играем много по-добре в оставащите ни две срещи от групата", коментира Льов.

"През първото полувреме се представихме слабо, не показахме обичайната си нападателна игра, не се възползвахме от свободните пространства, подаванията ни не вървяха, прекалено лесно губехме топката, оставяхме много празни пространства, бяхме прекалено бавно при при подхода към защитни действия.

След почивката при 1:0 Мексико ни чакаше по-дълбоко в своята половина,. Това беше очаквано. Ние все пак реагирахме и притиснахме съперника, принудихме го основно да се защитава. Имахме няколко отлични положения, но прибързвахме в завършващата фаза, а и топката така и не искаше да влезе във вратата. Сякаш имаше някаква прокоба. Все пак мисля, че имаме достатъчно опит, за да преодолеем тази загуба. Знаем, че трябва да спечелим следващия си мач срещу Швеция", каза още Льов.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ