ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!
Румен Пайташев, специален пратеник на БЛИЦ на Мондиал 2018


Съдийските назначения за четвъртфиналите на световното първенство в Русия повдигнаха напрежението сред много от достигналите до тази фаза отбори. От ФИФА определеха нарядите за двубоите на 6 и 7 юли, а имената им предизвикаха доста коментари.

Първата четвъртфинална среща е между Уругвай и Франция. Двубоят е в 17:00 часа на 6 юли в Нижний Новгород. За съдия на двубоя бе определен аржентинецът Нестор Питана. Назначението му бе прието с недоверие предвид няколко факта - Уругвай е съседна на Аржентина страна, а именно Франция изхвърли Меси и компания от Мондиала.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Вторият четвъртфинал на 6 юли е между Белгия и Бразилия. Съдия на мача е сърбинът Миорад Мажич, а това отново бе посрещнато с недоверие. Именно "кариоките" спряха Сърбия към елиминационната фаза.

Русия и Хърватия, който е на 7 юли от 21:00 часа в Сочи бе поверен на бразилеца Сандро Ричи. Според някои публикации в интернет, не би трябвало представител на държава, която е сред четвъртфиналистите, да свири мач от тази фаза.

Холандецът Бьорн Кайперс ще реферира чисто европейския сблъсък между Швеция и Англия на 7 юли в Самара от 17:00 часа, като само за това назначение не се намери кой да се изкаже негативно.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ