Новият селекционер на Испания Фернандо Йеро сподели, че не е могъл да откаже предложението на федерацията да поеме "Ла Фурия" след уволнението на Хулен Лопетеги, който ще поеме европейския клубен шампион Реал (Мадрид).

"Изключително съм благодарен на Хулен и му пожелавам всичко най-хубаво. Не можех да кажа "не". Не може да се очаква, че за два дни ще свърша работа за две години. Трябва да сме интелигентни и адаптивни. В отбора има страхотен екип", сподели Йеро на официалното си представяне.

"На световното първенство сме, за да се борим. Отборът е в приповдигнато настроение и се разкрива голяма възможност. Първата ми задача е Португалия, а след това ще гледаме стъпка по стъпка. Цялата страна и феновете са зад нас. Ако не бях уверен във възможностите ни, нямаше да съм тук. Футболистите вярват и нямам съмнения, че те ще поемат отговорност. На тях им казах, че им предстои чудесно предизвикателство. Трябва да останем позитивни и фокусирани върху важното, а това е двубоят ни с Португалия", каза още бившият защитник на Реал (Мадрид).

"Имаме задължението да мислим, че пред нас има сериозна възможност. Нужна е работа и посветеност. Селекцията представя цялата страна. Ние вярваме, това е и посланието към феновете ни", завърши Йеро.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ