ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Халфът на националния отбор на Швеция Джими Дурмаз стана поредният футболист на Мондиал 2018, който получава смъртни заплахи. Той е нарочен от феновете за виновник за загубата на „тре крунур“ с 1:2 от Германия в събота. 29-годишният играч на Тулуза извърши нарушението в добавеното време на мача, след което Тони Кроос вкара победното попадение за Германия.

Всички данни относно получените от Дурмаз заплахи за живота му са предадени на правоохранителните органи, съобщиха от Шведската футболна федерация.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Няма да допуснем играчи от националния отбор да стават жертва на нападки и заплахи от страна на неадекватни фенове. Хората, които са написали коментарите, вече се разследват. Разбираме, че всички шведи са разочаровани от загуба, която дойде по толкова болезнен начин в края. Нужно е обаче да се справим с тежкия момент без да губим достойнството си“, обяви генералният секретар на Шведския футболен съюз Хокан Шестранд.

Явно атаките към футболистите от страна на феновете няма да имат край. Само от началото на световното първенство подобни атаки имаше към звездата на Хърватия Лука Модрич и към аржентинския вратар Вили Кабайеро. Преди това заплахи имаше към Серхио Рамос от Реал (Мадрид) и Лорис Кариус от Ливърпул. 

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ