Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман бе доволен след победата с 1:0 над Сенегал в последния мач от група H и класирането за 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Русия.

„Няма магическа формула във футбола или точен и прост отговор защо един отбор печели срещу друг. Тренирахме статични положения доста добре и не беше случайно, че футболистите се представят отлично в това отношение. Демонстрират много силна игра с крак и с глава при такива ситуации. Имаше и някои притеснителни моменти по време на първата част на мача. Тогава Сенегал игра доста по-добре и беше трудно за нас да създаваме голови възможности. Все пак се отбранявахме на ниво“, каза наставникът на „Лос Кафетерос“, които спечелиха групата с 6 точки.

„Мачът беше много труден, защото не успяхме да контролираме достатъчно топката в халфовата линия. Не успяхме и да захранваме Фалкао с добри топки в предни позиции. Това беше група с отбори с изравнени възможности. Сенегал е един много силен състав, но се прибира у дома. Тимът ни се справи много добре в този равностоен двубой", допълни Пекерман.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ