Шведски фен беше пребит в Екатеринбург след победата с 3:0 над Мексико. След края на мача привържениците на „тре крунур“ се пръсната из руския град, но един от тях нямаше късмет. Той е бил намерен окървавен пред ресторант „Рататуй“, пише „Екатеринбург Онлан“. Свидетели и полицаи разказаха пред изданието какво се е случило.

„Шведът излезе от ресторанта. В този момент влизаха руснаци. С един от тях се сблъскаха с рамената. Руснакът беше много пиян, но въпреки това успя да нанесе един удар, с който уцели шведския фен в носа. Чужденецът залитна окървавен и се срина на земята“, обясниха очевидци.

„Шведът лежеше на прага на ресторанта. Целият беше в кръг, а в същото време край него разни хора танцуват и празнуват. Първоначално се опитаха да му помогнат разни минувачи, а след това дойде и бърза помощ. Пристигнаха много полицаи“, разказа свидетел.

Според разказите на очевидците нападателят е бил на около 30 години. Той е бил сам в ресторанта, но в заведението е имало хора, които го познават. От ресторанта твърдят, че биячът не е бил техен клиент, а инцидентът се е случил на улицата и затова нямат вина за случилото се. Свидетели обаче разказват, че са видели нападателя вътре в заведението и там той е чакал своя ред, за да си поръча бира.