"It's coming home"! Няма как да не сте чули или видели този израз навсякъде из социалните мрежи. "Той се завръща у дома". Най-използваната фраза в Англия от началото на Мондиал 2018 в Русия. 

Манията "It's coming home" завладя Англия още след първия мач от световното първенство и с всеки изминал ден набираше все по-голяма популярност. Днес цялата страна използва този израз вместо поздрав за добро утро или добър ден. Мъже, жени, деца, възрастни хора. Всички са обзети от манията "It's coming home". Легендарни футболисти, известни личности от хайлайфа. Вероятно няма човек в Англия, който да не употреби този израз поне няколко пъти на ден. 

Манията е обзела дори футболистите на Англия и селекционерът Гарет Саутгейт. След мача с Швеция англичаните почистват съблекалнята и оставят една кратка бележка "It's coming home"!

Какво означава този израз и от къде идва?

"It's coming home" означава "Прибира се у дома". Англия е родината на футбола, а в този израз се визира точно футболът. 

Всъщност този израз е част от песен на  The Lightning Seeds, която носи заглавието "Трите лъва". Тя е създадена преди домакиниството на Англия на Евро 1996 от Франк Скинър и Дейвид Бъдлид. 

Тимът обаче отпада на полуфиналите от Германия след изпълнение на дузпи. Единственият и решаващ пропуск от бялата точка прави настоящият селекционер на Англия Гарет Саутгейт. След това отпадане песента е забравена... до победата над Тунис с 2:1 в първата среща от Мондиала в Русия. Хари Кейн бележи в продължението и носи успеха на Англия.

Няма как да е ясно кой първи се сеща за този израз и тази песен, но вчера Англия победи Швеция с 2:0 и ще се изправи срещу Хърватия на полуфиналите. А цялата страна не спира да повтаря всяка секунда и да пее: "It's coming home... Football's coming home"!