ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира класирането на тима си на четвъртфиналите на Мондиал 2018, след като „трите лъва“ се наложиха над Колумбия след дузпи. 47-годишният специалист призна, че е водил разговори с играчите за моментите на 11-метровите наказателни удари. Припомняме, че на полуфинала на Евро`96 срещу Германия именно Саутгейт пропусна решителната дузпа за Англия.

"Специална вечер за цяла Англия. На стадиона нашите фенове бяха по-малко от колумбийските, но се радвам за всички, които ни подкрепяха у дома. И аз, като тях, не искам да се прибираме все още от световното първенство. Всички искаме да продължим напред. Говорих с играчите, че не трябва да са поддават на напрежението от представянето на тима в миналото. Момчетата са тук, за да пишат собствената си история в националния отбор. Заслужавахме победата. Направихме много добри 90 минути, а на край ликувахме въпреки голямото разочарование от изравнителния гол“, обяви Саутгейт.

„Дузпите са труден и специален момент, но останахме спокойни. Говорихме дълго с момчетата за тези ситуации. Важното е, че не се поддадоха на напрежението. Сега предстои мач с Швеция и мислите ми са насочени към него. Това е съперник, който в последните години постоянно подценяваме и затова имаме лоша статистика срещу него“, анализира английският селекционер.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ