Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман обяви, че контузията на Хамес Родригес не е сериозна и има голяма вероятност той да започне титуляр срещу Англия в 1/8-финала на световното първенство в Русия утре вечер от 21:00 часа на „Откритие Арена“ в Москва.

"Обръщаме голямо внимание на всички малки неща. Статичните положения са най-силната им страна. В групите контролирахме топката в почти всички мачове, дори срещу Япония, когато играхме с човек по-малко. Това е нашата основна философия. Надявам се, срещу британците, че ще действаме още по-ефективно, защото съперникът е много силен. Все още има един ден, в който най-после да решим дали Хамес ще играе срещу Англия. Новините са положителни. Направихме допълнителни тестове и получихме добри резултати. Той няма сериозна контузия“, сподели Пекерман на пресконференцията преди мача.

„Треньорът на Англия имаше възможност да даде на основните си играчи почивка в третия кръг, това е неговото предимство. От друга страна, за нас последният мач беше решаващ, а победата ни направи по-силни и по-уверени в себе си. Англия има силен отбор. Те имат такъв прекрасен голмайстор - Хари Кейн, за който трябва да бъдем много внимателни. Да видим кое предимство ще надделее", допълни 68-годишният специалист.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ