Селекционерът на Мароко Ерве Ренар заяви след загубата от Португалия с 0:1 в група B на световното първенство по футбол в Русия, че е горд с тима си, въпреки че той няма шансове за класиране на осминафиналите и ще приключи участието си след груповата фаза.

„Не съм разочарован от представянето. Горд съм с тима на Мароко. И се гордея, че съм треньор на този отбор. А благодарене на хилядите фенове, които пристигнаха в Москва, се създаде такава атмосфера, че се чувствахме както и в Казабланка. Случва се да атакуваш и да не може да отбележиш. Мисля, че честно си свършихме работата. Трябва да видите епизота с Пепе в наказателното поле (игра с ръка) и да коментирате честно. Аз няма да кажа нищо, това не е работа на треньора. Затова просто ви призовавам да гледате повторение на спорните ситуации. Но е неправилно, когато вместо нарушение ти получаваш гол в своята врата“, сподели Ренар след мача.

„Всичко се реши от наличието на такъв гений като Роналдо в тима на Португалия. Това е най-простото обяснение. Ние сами сме си виновни, тъй като и в двата мача имахме много положения, но не успяхме да вкараме гол“, допълни наставникът на мароканците.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ