Полузащитникът на Хърватия Иван Ракитич е изумен от решението на Фернандо Йеро да не започне с Андрес Иниеста в оказалия се последен мач на Испания срещу Русия на осминафиналите на Мондиала. Тогава ветеранът се появи чак през второто полувреме, а “Ла роха” загуби след дузпи.

“В момента, в който забелязах Андрес седнал на пейката, си казах, че явно не разбирам нищо от футбол. Изглежда, че практикувам някакъв друг спорт. Виждайки може би най-добрия играч на този пост в историята на футбола да стои сред резервите, ме заболя много”, заяви Ракитич пред El Pais за своя съотборник в Барселона.

Хърватският халф говори и за друг свой колега от “Камп Ноу” - Лионел Меси. Двамата се срещнаха в битката между “ватрените” и Аржентина, която балканският отбор спечели с 3:0.

“Винаги искам Лео да е в моя отбор. Засега той е най-силният футболист в света. Но едно е в националния тим, а съвсем друго е на клубно ниво. На всеки се случва това, което се случи с Меси на този Мондиал. А и освен това да се изправиш срещу Аржентина на Лео е допълнителна мотивация за всеки състезател. За нашата среща с аржентинците ние се бяхме подготвили много добре, за да направим така, че той да не се чувства добре.”