ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Световното първенство в Русия навлезе в най-интересната си фаза. Днес започват елиминациите на Мондиал 2018. Още в първите осминафинални срещи може да станем свидетели на отпадането на един от фаворитите за световната титла.

Това е така, след като Франция и Аржентина ще трябва да излязат един срещу друг в 17:00 часа на „Казан Арена“. Според букмейкърите двата тима близки шансове за триумф на Световното, но „петлите“ са фаворити в този сблъсък. Любопитното е, че тимът на Дидие Дешан е вторият най-млад състав на Мондиала. Със средна възраст 26 години и 17 дни, французите отстъпват само на Нигерия. Аржентина пък е на второ място сред най-възрастите отбори – 29 години и 197 дни, и се нарежда след Коста Рика.

Предстои тази вечер да разберем кой ще надделее – младостта или опитът. Наблюдателите на шампионата в Русия отбелязаха и изключително приятелската и ведра атмосфера в лагера на „петлите“. От другата страна е натоварения с големи очаквания и подложен на огромно напрежение отбор на Аржентина, както и неговият лидер Лионел Меси. При „гаучосите“ има нескрито недоволство от селекционера Хорхе Сампаоли, който беше на косъм от уволнението след загубата с 0:3 от Хърватия.

В другия осминафинал от днешната програма се срещат Уругвай и Португалия. Два отбора, които разполагат с равностойни състави, и които не са сред фаворитите за световната титла. Тези прогнози обаче може да бъдат опровергани. Още повече, че преди две години на Евро 2016 Португалия завърши на трето място в групата си и не беше фаворит за титлата, а в крайна сметка стана европейски шампион. Уругвайците пък са изключително дисциплинирани и сработени. Още повече, че в центъра на отбраната са Хосе Хименес и Диего Годин от Атлетико (Мадрид), а португалската звезда Кристиано Роналдо няма отбелязан гол срещу този дует в мачовете срещу „дюшекчиите“ в Примера дивисион.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

ФРАНЦИЯ – АРЖЕНТИНА

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ HD
Казан, „Казан Арена“
Съдия: Алиреза Фагани (Иран)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 Франция: Лорис, Павар, Варан, Юмтити, Л. Ернандес, Канте, Погба, Мбапе, Гризман, Матюиди, Жиру
Контузен: Менди
Наказани: няма

 Аржентина: Армани, Меркадо, Отаменди, Рохо, Талиафико, Е. Перес, Масчерано, Банега, Ди Мария, Меси, Игуаин
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 11 мача, 2 победи за Франция, 3 равенства, 6 победи за Аржентина, г.р. 12:7 за Аржентина

 

Резултат с изображение за uruguay football federationУРУГВАЙ – ПОРТУГАЛИЯРезултат с изображение за portugal football federation

Днес от 21:00 часа  по БНТ 1 и БНТ HD
Сочи, „Фишт“
Съдия: Сесар Рамос Паласуелос (Мексико)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 Уругвай: Муслера, Касерес, Хименес, Годин, Лаксалт, Нандес, Торейра, Весино, Бентанкур, Кавани, Суарес
Контузени: няма
Наказани: няма

 Португалия: Руи Патрисио, Седрик, Пепе, Фонте, Герейро, Куарешма, Карвальо, Моутиньо, Жоао Марио, Роналдо, Ан. Силва
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 1 победа за Португалия, 1 равенство, г.р. 4:1 за Португалия

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ