Стойчо Младенов ще заведе своя казахстански отбор Кайсар на световното първенство. Тимът ще гледа четвъртфинала в Казан на 6 юли, пише "Труд". Пътуването е подарък от губернатора на област Кизилорда и един от най-влиятелните хора в страната Кримбек Кушербаев, който е водач на делегацията.

Още преди месец бизнесменът е уредил чартърен самолет и е купил билети за дуела. Официално намеренията му се разбраха, след като Кайсар срази Иртиш с 1:0 в последния кръг от първенството. Кушербаев е голям привърженик на Младенов, комуто миналата година подари и кон по случай 60-ия рожден ден.

Заради губернатора Екзекутора на Ливърпул продължи договора си с Кайсар през ноември, въпреки че имаше предложения и от други клубове в страната. Не е изключено футболистите на Кайсар да видят и футболна класика на „Казан Арена“. При определено стечение на обстоятелствата един срещу друг в четвъртфинала могат да се срещнат световния шампион Германия и Англия. Заради мача от световното Кайсар измести един от своите двубои в първенството на Казахстан.

В момента тимът на Младенов е на осмо място в класирането, но и само на две точки от петия Жетису. Стойчо Mладенов остана единствен от българските треньори в първенството, след като Никола Спасов бе уволнен от Кизил-Жар, Георги Дерменджиев напусна Ордабаси, а Станимир Стоилов напусна Астана, за да поеме националния отбор на Казахстан.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ