За много футболисти фенове посещението на световно първенство по футбол е свързано с незабравими емоции, огромна радост от подкрепата на любимия си отбор на подобен форум и самото присъствие в центъра на футболния ритъм.

Трудно може с подобни думи се опише посещението на Мондиал 2018 от мексиканеца Хилберто Мартинес. Неговото присъствие на шампионата в Русия трябваше да бъде един голям семеен празник. Той трябваше да подкрепя мексиканските национали в компанията на своята съпруга, шестгодишната си дъщеря Миа и осемгодишния си син Диего.

Мечтата за незабравимия футболен шампионат е пречупена на 28 април 2018 година. На тази дата съпругата му и двете им деца загиват при автомобилна катастрофа.

В тяхна памет Хилберто обикаляше мачовете на „ацтеките“ с фенските паспорти на жена си, Миа и Диего, както и с фланелките на двете си деца.

Огромен жест на човещина и подкрепа мексиканският запалянко получи от вратаря на националния си отбор Гийермо Очоа, който впечатли с невероятните си спасявания на световното първенство. След един от мексиканските успехи Очоа изпрати съобщение на Хилберто Мартинес: „Тази победа е за твоето семейство!“