ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Вратарят на националния отбор на Исландия Ханес Халдорсон коментира изявите на тима при равенството 1:1 с Аржентина в мач от Група „D“ на Мондиал 2018. Стражът на датския Рандерс спаси дузпа на Лионел Меси в 64-ата минута. 34-годишният Халдорсон, който работи и като режисьор, разкри, че се е подготвял специално за този момент.

„За мен този мач е особено важно събитие – да изляза титуляр в първия мач на Исландия на световно първенство, да играя срещу най-добрия футболист в света – Меси, да му спася дузпа. Може да се каже, че мечтата ми се сбъдна. Още повече, че спечелихме ценна точка“, заяви Халдорсон.

„Подготвих се специално за дузпата, тъй като разбирах, че е напълно реално такъв момента да се случи. Гледах много дузпи на Меси и отделих особено внимание на последното му изпълнение. В конкретния момент от мача се опитах да си представя мислите му и да отгадая намеренията му. Имах предчувствието, че ще бие точно по този начин“, призна вратарят на Исландия.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Това е най-важното равенство в историята на исландския футбол. По време на европейското първенство разбрахме колко важен е всеки момент, всеки гол, за да излезем от групите. Сега играхме срещу един от най-добрите отбори в света, срещу най-добрия футболист на планетата. Това беше първият ни мач на световно първенство и отпразнувахме равенството по същия начин, както и при равенството с Португалия (1:1) и Кристиано Роналдо на Евро 2016“, разкри стражът.

„Планът ни за мача с Аржентина сработи перфектно. Още през първото полувреме почувствахме, че всичко ни се получава. Не давахме пространства на съперника, а увереността ни растеше с всяка минута. Срещу такива съперници никога не знаеш какво може да те очаква във всеки един момент. За нас беше важно, че бързо изравнихме. Това ни даде нова вяра в силите“, завърши Ханес Халдорсон.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ